Studiebegeleiding

Krijg een succesvol leerproces met onderstaande producten!

Volg mijn programma Grip op Leren

Voor leerlingen en studenten

Binnen 3 maanden efficiënter, effectiever en ontspannen leren

Merk je ook dat de spanningen thuis over cijfers en huiswerk een steeds grotere rol spelen?

En dat terwijl jouw zoon/dochter aan zijn/haar schoolwerk zat, maar zonder de gewenste resultaten. De onvoldoendes komen binnen. Je merkt dat ze zich steeds minder gaat inzetten voor school.

Je hoort het ze vaak zeggen: Het heeft toch geen zin, ik kan het toch niet. Ik ben dom. Ik heb er veel tijd aan besteed zonder dat het iets heeft opgeleverd. De toetsvragen zagen er heel anders uit dan wat ik van tevoren had bedacht. Ik dacht dat ik de leerstof begreep, maar helaas.’ Zijn uitspraken die je misschien wel van ze te horen krijgt. De motivatie neemt af.

Of zien ze op tegen bergen aan huiswerk? Weten ze niet waar en hoe ze moeten beginnen, dus beginnen ze maar niet. Of plannen ze teveel en krijgen ze het niet af. Dan komt het een andere keer wel. Ondertussen stapelt het huiswerk zich op. En gaan ze weer tegen de bergen aan huiswerk opkijken. De motivatie neemt af.

Ze hadden geen idee HOE ze het beste kunnen leren.

Ik snap hun frustraties heel goed. Zelf heb ik ook jarenlang op school geworsteld met leren. Ik besteedde veel tijd aan huiswerk, maar haalde niet altijd de resultaten die ik wilde. Met name de begrijpend leesteksten voor Nederlands en Engels vond ik lastig. Ik weet nog goed dat ik tijdens een begrijpend leestoets op de middelbare school om mij heen keek en iedereen al een bladzijde omsloeg. Waren ze nu al klaar met de eerste bladzijde lezen? ’Ging er door me heen. Ik ben nog maar hier. Ik raakte lichtelijk in de stress.

Er was mij toendertijd niet geleerd HOE je moest leren, zoals hoe je een leestoets kon aanpakken. Ook was mij niet bekend dat iedereen zijn eigen leervoorkeuren heeft.  Zo kan de één voorkeur hebben om uitleg te krijgen via afbeeldingen (beeldslim) en de ander door het zelf te lezen (woordslim). Terwijl het onderwijs vooral gericht is op het toetsen via woorden.

 

Jaren later heb ik via een leerstrategie coachopleiding inzicht gekregen in mijn leervoorkeuren en ontdekte ik wat voor mij de fijnste manier van leren was. Ik was dus helemaal niet dom, wat een opluchting! Bij mij komt informatie gewoon op een andere manier binnen. Omdat ik weet welke manier voor mij werkt, gaat leren voor mij nu ook veel gemakkelijker. Ik heb daardoor meer zelfvertrouwen, minder spanningen en negatieve gedachten gekregen. 

 

En die transformatie gun ik jouw zoon/dochter ook. Want als ze weten hoe ze het beste kunnen leren en ze hebben een stok achter de deur om ze hierbij te helpen, hebben ze meer energie en plezier in het leren. Het leren gaat sneller en ze hebben daardoor genoeg motivatie en vrije tijd om de opleiding af te maken.

Wat kun je verwachten

– Het leerstrategieonderzoek
– Hoe te leren leren
– Hoe talenten te gebruiken
– Bijles voor begrijpen van leerstof
– Hogere cijfers
– Leren in minder tijd
– Minder stress en spanningen
– Meer zelfvertrouwen
– Betere focus, concentratie en productiviteit
– Hoe een planning te maken en eraan te houden
– Hoe wilskracht te vergroten
– Humor

Of wil jouw zoon/dochter eerst beginnen met alleen een onderdeel van de begeleiding, namelijk weten hoe informatie het beste bij hem/haar binnenkomt, wordt verwerkt en welke beste manieren van leren daarbij past (leerstrategieën)? 

Laat me je helpen. Boek een gratis groeigesprek in.

Binnen 3 dagen leert jouw kind de persoonlijke leerstrategie waarmee ontspannen goede cijfers gehaald worden"

Voor scholen

Begeleiding vanuit een school arrangement

Voor leerlingen die (extra) begeleiding nodig hebben op het gebied van de executieve functie zoals werkgeheugen, planning en concentratie of op het gebied van rekenen, taal en spelling, begrijpend lezen en leerstrategieën kunnen bij ons terecht. 

Begeleiding kan plaatsvinden onder schooltijd op locatie of bij ons op de praktijk.

Coaching voor werknemers

Herken je dit?

 

-Je mailt die ene collega en toch moet je altijd weer extra uitleg geven.

-Of na een vergadering in Zoom de informatie toch niet helemaal bij je binnenkomt.

-Waarom moet die ene collega toch altijd lopend/wandelend bellen om informatie te verwerken?

-Je raakt er lichtelijk gefrustreerd van.

-Of ben je uren voor een cursus voor je werk aan het studeren, maar komt de informatie niet goed binnen?

 

Hoe kan dit?

 

Iedereen heeft zijn eigen werkvoorkeuren. Wanneer je inzicht hebt in de manier waarop collega’s informatie verwerken, begrijp je elkaar beter en leidt dit tot minder frustratie, maar een verbetering in communicatie op de werkvloer.

 

Zo kan de ene werknemer zijn informatie iets gestructureerder, bijvoorbeeld in een stappenplan, kunnen aanbieden aan zijn andere collega. Wanneer men dat weet van elkaar, kan men daar rekening mee houden. De communicatie verbetert.

 

Als je zelf weet wat jouw eigen werkvoorkeuren zijn, hoe informatie het beste bij je binnenkomt en wordt verwerkt, kun je het beste uit jezelf halen en op deze manier je kwaliteiten inzetten ten goede voor de organisatie.

 

Wil je ook weten wat jouw werkvoorkeuren zijn en een betere communicatie en samenwerking met je collega’s? Of wil je weten welke vorm van opleiding het beste past bij jou of bij je collega’s?

Aanbod 4

Reviews

Wij zijn erg tevreden met de bijles. Noortje is een geweldig en zeer professionele docent. Ons kind gaat naar het eerste jaar vwo. Met dank aan Noortje. Wij raden iedereen die een bijles nodig heeft haar aan. Heel erg bedankt voor alle hulp.

—Natalya
Niveau vwo

Ik vond de bijles erg fijn om bij u te krijgen en heb zelfs mijn cijfer Duits van een 3,7 naar een 8 gehaald! Ik kreeg goede trucjes en om te hoeven en u heeft veel geduld.

— Merel
Niveau mbo

Nadat ik veertien jaar in het buitenland ben opgegroeid,heb ik de afgelopen vier jaar bijles gevolgd bij Noortje. Door de aanwezigheid van de vele kennis op verschillende gebieden en mede door de flexibiliteit van Noortje hebben deze lessen mijn cijfers doen stijgen. Daarnaast hebben de bijlessen mij meer zelfvertrouwen en motivatie gegeven. Ik ging gewoon met plezier heen! Noortje, heel veel dank voor je geduld, je kennis ende vele uren die we samen hebben doorgebracht.

— Isabelle
Niveau VWO
Arrow Left
Arrow Right

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen & antwoorden

  • Voor leerlingen vanaf 9 jaar, maar ook studenten.

  • Het programma duurt 3 maanden, maar kan ook verlengd worden.

  • Jouw zoon/dochter krijgt elke week online les en daarin worden de modules besproken en toegepast op zijn eigen aandachtsvakken. De modules kunnen gevonden worden in zijn/haar werkmap en op het online platform.

  • Per week 1,5 uur online coaching en twee keer in de drie maanden een uitgebreid persoonlijk gesprek. Eén keer voor het leerstrategieonderzoek, het VIP- startgesprek en een voortgangsgesprek met ouder(s)/verzorgers erbij.

  • Het programma kan op ieder moment van het schooljaar beginnen.

Plan een gratis groeigesprek in!

En leer binnen 3 maanden efficiënter, effectiever en ontspannen leren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Download de gratis weggever

Laat nu je e-mailadres achter en ontvang de weggever in je mailbox!